Ποιοί Είμαστε

Η πρωτοβουλία αυτή, στα Άνω Λιόσια, εντάσσεται στο πανελλαδικό δίκτυο «SOLIDARITY FOR ALL» (Αλληλεγγύη για όλους) http://www.solidarity4all.gr/

Κοινωνικά ιατρεία & φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φροντιστήρια (τοπικές ΕΛΜΕ) και άλλες δομές που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το κοινωνικό κράτος (το οποίο διαλύουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της υποτέλειας) αλλά να το ανασυγκροτήσουν με τη δημοκρατική και ανιδιοτελή όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυταπασχολούμενων που αντί να περιμένουν τα ψίχουλα φιλανθρωπίας των ισχυρών ή την κερδοσκοπική ιδιωτική πρωτοβουλία, παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, την αλληλεγγύη με το γείτονα, την ισότιμη συμμετοχή!

Η διανομή χωρίς μεσάζοντες δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία αλλά εγχείρημα αυτο-οργάνωσης ενεργών πολιτών από τα Άνω Λιόσια που εμπνεόμενοι από ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές (με πρωτοπόρους τους Πολίτες της Πιερίας που διένειμαν τα προϊόντα τους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που χωρίς τη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ, βάζει τις βάσεις για ένα εναλλακτικό μοντέλο κατανάλωσης (με όσες αδυναμίες και ελλείψεις μπορεί αυτό να έχει). Σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά της Αττικής (ήδη προχωράει ανάλογο εγχείρημα στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού) επεκτείνονται παρόμοια δίκτυα.


Χωρίς Μεσάζοντες

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στεγάζετε στην Πέτρου Λιόσια 12, Άνω Λιόσια. Διαθέτει κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής διέκοψαν την 18η  διάθεση προϊόντων  χωρίς μεσάζοντες που είχε οργανωθεί το Σάββατο 1 Ιούνη από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Δήμου Φυλής».

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαμοιβόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι ή καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε κάποια μεροκάματα το μήνα. Άλλοι δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες ή να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Άνθρωποι που θέλουμε να αντισταθούμε σε όλη αυτή την κατάσταση. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είμαστε μάρτυρες της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της κατάρρευσης της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στη μοναξιά και την απόγνωση, στον εφησυχασμό και τον κανιβαλισμό, στον εκφασισμό και τις ρατσιστικές τάσεις. Αλληλεγγύη με αυτοοργάνωση σε εθελοντική βάση σε ρήξη με το ανταγωνιστικό σύστημα και τις μνημονιακές πολιτικές. Για να ξαναϋφάνουμε τον κοινωνικό ιστό που βρίσκεται σε διάλυση, σε αντίθεση με την φιλανθρωπία-θέαμα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. Το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση», συμπυκνώνει τη δική μας πρωτοβουλία και προσπάθεια που ξεκίνησε η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Δήμου Φυλής».   
Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’ την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Δημοτική αρχή, ότι οι δράσεις αλληλεγγύης, οι κοινωνικές πρωτοβουλίες, οι διαθέσεις προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, θα συνεχιστούν, για όλες και όλους τους κατοίκους της πόλης που η Δημοτική Αρχή Φυλής δυστυχώς δεν εκπροσωπεί.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου