Ποιοί Είμαστε

Η πρωτοβουλία αυτή, στα Άνω Λιόσια, εντάσσεται στο πανελλαδικό δίκτυο «SOLIDARITY FOR ALL» (Αλληλεγγύη για όλους) http://www.solidarity4all.gr/

Κοινωνικά ιατρεία & φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φροντιστήρια (τοπικές ΕΛΜΕ) και άλλες δομές που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το κοινωνικό κράτος (το οποίο διαλύουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της υποτέλειας) αλλά να το ανασυγκροτήσουν με τη δημοκρατική και ανιδιοτελή όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυταπασχολούμενων που αντί να περιμένουν τα ψίχουλα φιλανθρωπίας των ισχυρών ή την κερδοσκοπική ιδιωτική πρωτοβουλία, παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, την αλληλεγγύη με το γείτονα, την ισότιμη συμμετοχή!

Η διανομή χωρίς μεσάζοντες δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία αλλά εγχείρημα αυτο-οργάνωσης ενεργών πολιτών από τα Άνω Λιόσια που εμπνεόμενοι από ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές (με πρωτοπόρους τους Πολίτες της Πιερίας που διένειμαν τα προϊόντα τους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που χωρίς τη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ, βάζει τις βάσεις για ένα εναλλακτικό μοντέλο κατανάλωσης (με όσες αδυναμίες και ελλείψεις μπορεί αυτό να έχει). Σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά της Αττικής (ήδη προχωράει ανάλογο εγχείρημα στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού) επεκτείνονται παρόμοια δίκτυα.


Χωρίς Μεσάζοντες

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στεγάζετε στην Πέτρου Λιόσια 12, Άνω Λιόσια. Διαθέτει κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

Ανακοινώσεις-Πρωτοβουλίες


Αγαπητοί φίλοι,

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής, είναι μία κίνηση πολιτών του δήμου μας, που πήρε την ευθύνη να φέρνει προϊόντα από τους παραγωγούς προσπαθώντας να «πετύχει» τις χαμηλότερες τιμές.

Είμαστε εργαζόμενοι, συνταξιούχοι άνθρωποι της καθημερινότητας που έχουμε υποστεί μεγάλες ανατροπές στο εισόδημά μας και στη ζωή μας.

Η πρωτοβουλία μας, δεν οδηγεί σε «ύποπτους» δρόμους, αλλά θέλει να αναδείξει ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε.

Αυτές τις μέρες, παραγωγοί και μικροί επιχειρηματίες μας βοήθησαν να συγκεντρώσουμε και εμείς να διανέμουμε τρόφιμα ΟΧΙ για να ΛΥΣΟΥΜΕ τα προβλήματα αλλά για να ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ αυτές τις γιορτινές μέρες.

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε:

Ø Τους Συλλόγους των καθηγητών, των δασκάλων, Συλλόγους Γονέων, τους Διευθυντές Δημοτικών-Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας που μας βοήθησαν να έρθουμε σε επαφή με τους συμπολίτες μας.

Ø Τα μπισκότα Παπαδοπούλου.

Ø Τη ΜΙΣΚΟ για τα ζυμαρικά της.

Ø Τον κ. Αντωνόπουλο Γεώργιο που προσέφερε αλλαντικά.

Ø Τον κ. Αργυράκη Θεόδωρο που προσέφερε όσπρια και ρύζι.

Ø Την κ. Γεωργακοπούλου Αικατερίνη που προσέφερε ζυμαρικά.

Ø Την κ. Κανιώρα Ωραιοζήλη που προσέφερε μέλια.

Ø Τον κ. Πανταζή Γεώργιο που προσέφερε αλεύρια.

Ø Τον κ. Πρίσκο Κώστα που προσέφερε λάδι.

Τελευταίους αφήνουμε τους εθελοντές που ακούραστα προσέφεραν την εργασία τους για να μας δείξουν ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ