Ποιοί Είμαστε

Η πρωτοβουλία αυτή, στα Άνω Λιόσια, εντάσσεται στο πανελλαδικό δίκτυο «SOLIDARITY FOR ALL» (Αλληλεγγύη για όλους) http://www.solidarity4all.gr/

Κοινωνικά ιατρεία & φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φροντιστήρια (τοπικές ΕΛΜΕ) και άλλες δομές που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το κοινωνικό κράτος (το οποίο διαλύουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της υποτέλειας) αλλά να το ανασυγκροτήσουν με τη δημοκρατική και ανιδιοτελή όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυταπασχολούμενων που αντί να περιμένουν τα ψίχουλα φιλανθρωπίας των ισχυρών ή την κερδοσκοπική ιδιωτική πρωτοβουλία, παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, την αλληλεγγύη με το γείτονα, την ισότιμη συμμετοχή!

Η διανομή χωρίς μεσάζοντες δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία αλλά εγχείρημα αυτο-οργάνωσης ενεργών πολιτών από τα Άνω Λιόσια που εμπνεόμενοι από ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές (με πρωτοπόρους τους Πολίτες της Πιερίας που διένειμαν τα προϊόντα τους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που χωρίς τη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ, βάζει τις βάσεις για ένα εναλλακτικό μοντέλο κατανάλωσης (με όσες αδυναμίες και ελλείψεις μπορεί αυτό να έχει). Σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά της Αττικής (ήδη προχωράει ανάλογο εγχείρημα στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού) επεκτείνονται παρόμοια δίκτυα.


Χωρίς Μεσάζοντες

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στεγάζετε στην Πέτρου Λιόσια 12, Άνω Λιόσια. Διαθέτει κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής
Μια ακόμη επιτυχημένη διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, με τη συνοδεία ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (παραδοσιακή φασολάδα, ψωμί και κρασί Νεμέας για όλους!), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/2 στα Άνω Λιόσια στο καθιερωμένο στέκι μας στη συμβολή των οδών Κομιζοπούλου & Καραϊσκάκη.
Όλα τα μέλη του κινήματος, σε συνεργασία με τους παραγωγούς εργάστηκαν για μια ακόμη φορά. Η ιδέα για προσφορά φαγητού σε όλους υλοποιήθηκε με ζήλο από την πρωτοβουλία και το κρασί Νεμέας έρεε άφθονο κατά τη διάρκεια της διανομής. Οι καταναλωτές ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και οι παραινέσεις για συνέχεια και διεύρυνση του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ έδιναν κι έπαιρναν. Ακόμη περισσότεροι παραγωγοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον και η λίστα με τις παραγγελίες θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο μέχρι την επόμενη διανομή.
Με ποιοτικά προϊόντα από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς τη μεσολάβηση κερδοσκόπων.
Με τη συμμετοχή πολιτών χωρίς το κυνήγι του κέρδους.
Για να σπάσουμε την κερδοσκοπία των μεσαζόντων.
Για να στηρίξουμε παραγωγούς που επιδιώκουν να ζήσουν παρά την πίεση των καρτέλ του λιανεμπορίου.
Για να χτυπήσουμε τη λογική των ρατσιστικών - φυλετικών διακρίσεων («μόνο για έλληνες») που καλλιεργούν αρρωστημένα μυαλά.
Για να υπερβούμε τη λογική της φιλανθρωπίας μέσω της ενεργής συμμετοχής με βάση τη λογική «από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».
Η διανομή χωρίς μεσάζοντες δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία αλλά εγχείρημα αυτο-οργάνωσης ενεργών πολιτών από τα Άνω Λιόσια που εμπνεόμενοι από ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές (με πρωτοπόρους τους αγρότες της Πιερίας που διένειμαν τα προϊόντα τους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που χωρίς τη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ, βάζει τις βάσεις για ένα εναλλακτικό μοντέλο κατανάλωσης (με όσες αδυναμίες και ελλείψεις μπορεί αυτό να έχει). Σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά της Αττικής (ήδη προχωράει ανάλογο εγχείρημα στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού) επεκτείνονται παρόμοια δίκτυα.
Η πρωτοβουλία αυτή, σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, εντάσσεται στο πανελλαδικό δίκτυο «SOLIDARITY FOR ALL» (Αλληλεγγύη για όλους) πληροφορίες για το οποίο θα βρείτε στη σελίδα http://www.solidarity4all.gr/. Κοινωνικά ιατρεία & φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φροντιστήρια (τοπικές ΕΛΜΕ) και άλλες δομές που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το κοινωνικό κράτος (το οποίο διαλύουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της υποτέλειας) αλλά να το ανασυγκροτήσουν με τη δημοκρατική και ανιδιοτελή όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυταπασχολούμενων που αντί να περιμένουν τα ψίχουλα φιλανθρωπίας των ισχυρών ή την κερδοσκοπική ιδιωτική πρωτοβουλία, παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, την αλληλεγγύη με το γείτονα, την ισότιμη συμμετοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου