Ποιοί Είμαστε

Η πρωτοβουλία αυτή, στα Άνω Λιόσια, εντάσσεται στο πανελλαδικό δίκτυο «SOLIDARITY FOR ALL» (Αλληλεγγύη για όλους) http://www.solidarity4all.gr/

Κοινωνικά ιατρεία & φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φροντιστήρια (τοπικές ΕΛΜΕ) και άλλες δομές που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το κοινωνικό κράτος (το οποίο διαλύουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της υποτέλειας) αλλά να το ανασυγκροτήσουν με τη δημοκρατική και ανιδιοτελή όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυταπασχολούμενων που αντί να περιμένουν τα ψίχουλα φιλανθρωπίας των ισχυρών ή την κερδοσκοπική ιδιωτική πρωτοβουλία, παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, την αλληλεγγύη με το γείτονα, την ισότιμη συμμετοχή!

Η διανομή χωρίς μεσάζοντες δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία αλλά εγχείρημα αυτο-οργάνωσης ενεργών πολιτών από τα Άνω Λιόσια που εμπνεόμενοι από ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές (με πρωτοπόρους τους Πολίτες της Πιερίας που διένειμαν τα προϊόντα τους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που χωρίς τη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ, βάζει τις βάσεις για ένα εναλλακτικό μοντέλο κατανάλωσης (με όσες αδυναμίες και ελλείψεις μπορεί αυτό να έχει). Σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά της Αττικής (ήδη προχωράει ανάλογο εγχείρημα στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού) επεκτείνονται παρόμοια δίκτυα.


Χωρίς Μεσάζοντες

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στεγάζετε στην Πέτρου Λιόσια 12, Άνω Λιόσια. Διαθέτει κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σάββατο 2 Μαρτίου

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής

Ιστοσελίδα: papdf.blogspot.gr  E-mail: p.a.p.d.fs@gmail.comgeorgiagoula@hotmail.gr
Τηλέφωνα παραγγελιών: 6977006613, 6984410617, 6986797781, 2102472427 (Γούλα Γεωργία), 6978232112, 6946322199 (Νικολόπουλος Νίκος)

Μια ακόμη επιτυχημένη διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, με τη συνοδεία ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ για όλους, στο καθιερωμένο πλέον στέκι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, στη συμβολή των οδών Κομιζοπούλου & Καραϊσκάκη είναι γεγονός.

Η Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής είναι μια ανοικτή πρωτοβουλία πολιτών που εδώ και αρκετό καιρό δρα στις γειτονιές της περιοχής και αντιστέκεται στα πρωτοφανή και συνεχώς εντεινόμενα φαινόμενα διάλυσης του κοινωνικού ιστού.

Μέσα από τις δράσεις μας, στεκόμαστε απέναντι σε όσους με τις επιλογές τους μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην καταστροφή. Το ακολουθούμενο αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης, η παραγωγική αποδιάρθρωση, τα κάθε λογής μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, η λεηλασία μισθών και συντάξεων και η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας. Εικόνες με παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, ουρές στα συσσίτια, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πια «συνηθισμένες».

Και ενώ το πρόβλημα του υποσιτισμού είναι ήδη εδώ, μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνησή τους και καθορίζουν τις τιμές κερδοσκοπώντας. Η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής, με την παρεμβολή μεσαζόντων, είναι πολλαπλάσια από την τιμή παραγωγού, και ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής έγιναν πια δυσπρόσιτα.

Με βάση τα παραπάνω, δίνοντας τη μάχη της αξιοπρέπειας και της επιβίωσης:

Ø  Παρεμβαίνουμε στη διαδικασία διάθεσης των προϊόντων και καταργούμε στην πράξη μεσάζοντες και κερδοσκόπους, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά και τη «συναλλαγή» έτσι ώστε οι πολίτες να προμηθευτούν φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής, κατευθείαν από επιλεγμένους παραγωγούς, ή παραγωγικές συλλογικότητες.

Ø  Αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της αυτό-οργάνωσης, της ανιδιοτέλειας, της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας.

Ø  Φέρνουμε στο προσκήνιο, όχι το κέρδος και τις «αγορές», αλλά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ø  Οργανώνουμε την ζωή μας με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των ΔΝΤ – Ε.Ε - ΕΚΤ.

Με ποιοτικά προϊόντα από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς τη μεσολάβηση κερδοσκόπων.

Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ, για να χτυπήσουμε τη λογική των ρατσιστικών  - φυλετικών διακρίσεων («μόνο για έλληνες») που καλλιεργούν κάποια αρρωστημένα - φασιστικά μυαλά με σκοπό το διαχωρισμό των εργαζόμενων.

Για να υπερβούμε τη λογική της φιλανθρωπίας μέσω της ενεργής συμμετοχής με βάση τη λογική «από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».

Η πρωτοβουλία αυτή, σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, εντάσσεται στο πανελλαδικό δίκτυο «SOLIDARITY FOR ALL» (Αλληλεγγύη για όλους) πληροφορίες για το οποίο θα βρείτε στη σελίδα
solidarity4all.gr. Κοινωνικά ιατρεία & φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φροντιστήρια και άλλες δομές που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το κοινωνικό κράτος (το οποίο διαλύουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της υποτέλειας) αλλά να το ανασυγκροτήσουν με τη δημοκρατική και ανιδιοτελή συμμετοχή όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυταπασχολούμενων που αντί να περιμένουν τα ψίχουλα φιλανθρωπίας των ισχυρών ή την κερδοσκοπική ιδιωτική πρωτοβουλία, παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, την αλληλεγγύη με το γείτονα, την ισότιμη συμμετοχή!

Για να γίνουμε καλύτεροι έχουμε ανάγκη τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, τα σχόλια σας και την συμμετοχή σας, γιατί
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου